PRET PROMOTIONAL: 250 LEI

PRET INITIAL: 495 LEI

PROMOTIA ESTE VALABILA IN PERIOADA 1 SEPTEMBRIE-31 DECEMBRIE 2019, IN TOATE CENTRELE DE RECOLTARE SYNLAB

Cancerul de col uterin este unul din cele mai frecvente cancere ale femeii, iar in Romania ocupa locul al treilea ca frecventa si mortalitate dupa cancerul de san si cel colorectal.

Cancerul de col uterin se datoreaza in 99% din cazuri infectiei persistente cu virusul papilloma uman cu risc inalt oncogen (genotipurile 16 si 18 sunt responsabile de 70% din cazuri, iar celelalte 30% din cazuri se datoreaza cu frecvente variabile celorlalte tulpini cu risc inalt, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 si 68).

Celelalte infectii cu HPV determinate de genotipurile cu risc scazut sau neclasificate, precum si infectiile care nu sunt persistente vor fi eliminate de sistemul imunitar al femeii in decurs de 6 – 12 luni de la contactarea infectiei, iar descoperirea lor nu aduce informatii utile pentru pacienta si nu trebuie sa declanseze anxietate si investigatii suplimentare.

In infectia persistenta cu HPV cu genotip oncogen cu risc inalt se detecteaza expresia genelor E6 si E7 responsabile de alterarea functiilor celulei cervicale infectate. Testarea ARNm pentru E6 si E7 permite o evaluare completa si precisa a riscului de a dezvolta cancer de col uterin si o atitudine terapeutica adecvata.

Metoda de testare este Amplificare Mediata de Transcriptie (TMA), care utilizeaza probe de citologie lichida recoltate cu periuta CervexBrush si transportate in mediu special PreservCyt. Cantitatea de proba minim acceptata este de 1mL,  iar cantitatea optima de proba este de 2 mL. Probele pot fi stocate si transportate la 2-25⁰C in maximum 5 zile, pentru a fi apoi transferate in tuburi speciale de stocare pana la 30 de zile.

Sensibilitatea metodei pentru detectia HPV cu risc inalt este de 97,4% si specificitatea de 99,2%.

 

Daca aveti intrebari suplimentare, va stam mereu la dispozitie.