Sănătatea – Ce înseamna, întâi de toate?

Definitia OMS (Organizația Mondială a Sănătății) – „Sănătatea reprezintă o stare de bine completă, fizică, psihică și socială, și nu reprezintă doar absența unei boli sau a unei infirmități”.

Sociologul medical T. Parson adaugă: „Sănătatea reprezintă o stare de performanță optimă a individului.”

Dumneavoastră ce credeți?

Cheia către sănătate

Unii cred că este paharul de vin roșu băut în fiecare seară. Alții cred în macrobiotice. Iar alții susțin jogging-ul, mișcarea, cățăratul sau gândirea pozitivă. Viața sănătoasă nu are o singură cheie. Un singur lucru știm sigur: prevenția este mai bună decât terapia!

100 de trilioane de ajutoare muncesc continuu de-a lungul vieții la nivel de performanță turbo

În corpul nostru sunt 100 de trilioane de celule. Ele reprezintă de 16000 de ori mai mult decât populația globului și au ca unic scop menținerea unei singure vieți. În fiecare zi 300 de milioane de celule mor și trebuie înlocuite. Pielea se regenerează continuu. Chiar și oasele sunt implicate activ în procesele de depozit și eliberare. Când ajungeți la vârsta de 80 de ani, inima dumneavoastră va fi bătut de cel puțin trei miliarde de ori și va fi trimis peste 200 de milioane de litri de sânge către artere. Aceasta echivalează cu conținutul a 100 de piscine de competiție. Pentru aceasta, inima produce atât de multă energie, câtă ar fi nevoie pentru a ridica un vagon de tren la un metru deasupra pământului. Inima nu se odihnește decât între două bătăi. Toate acestea reprezintă doar o mică parte din sistemul biologic complex al ființei umane.

Să nu vorbim despre boală, ci despre sănătate

Sănătatea poate fi văzută ca o stare sau ca un proces. Ea depinde de factori personali și de mediu înconjurător. Cel mai important lucru de reținut: ea trebuie permanent recuperată, în fiecare moment din viața unei persoane. Medicul dumneavoastră de familie are ca scop menținerea stării dumneavoastră de sănătate, prevenirea apariției bolilor și diagnosticarea lor timpurie. El se bazează în această acțiune și pe rezultatele medicinei de laborator.

Metode noi de analiza, specifice și precise, oferă o imagine extinsă a stării de sănătate.

Rezultatele de laborator pentru hemoleucogramă, fier, metabolismul grăsimilor, analizele de ficat și rinichi și multe alte teste oferă un tablou al diferitelor organe din corp și al funcțiilor acestora și reprezintă indicatori timpurii foarte importanți pentru diverse boli.

Grija activă pentru sănătate trebuie să înceapă cu un examen de laborator de rutină, care apoi să fie repetat la intervale regulate de timp.

Referindu-se la sănătate, Sigmund Freud a spus: „Sănătatea este capabilitatea de a iubi și de a munci”.