De ce diagnostic de laborator?

Aproximativ 60 la sută din diagnosticele din cabinetele medicale sunt susținute de analizele de laborator.

Cu toate acestea, o mare parte a examenelor recomandate în ghidurile clinice încă nu sunt comandate. Aici se regăseşte oportunitatea pentru economii în sistemul de sănătate și pentru consolidarea profilului de practică medicală:

  • Bolile care nu se dezvoltă, sau sunt detectate într-un stadiu incipient, sunt un real ajutor pentru sistem.
  • Rezultatele exacte ale măsuratorilor de laborator construiesc încrederea. Un rezultat de laborator este considerat pe bună dreptate, o valoare cvasi-obiectivă, o dovadă irevocabilă.

Mai multe metode de diagnosticare - nu numai de laborator - crează o bază solidă și ajută la depistarea precoce a bolilor cu scara largă de răspândire, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancer și diabet. Profilaxia secundară prin teste de laborator și rezultatele predictive s-au dovedit eficiente. Un exemplu ar fi detectarea virușilor HP în prevenirea carcinomului de col uterin. Sau determinarea biomarkerului NT-proBNP ca un mod simplu de a examina pacienții suspectați de insuficiență cardiacă.

synlab oferă servicii medicale pentru prevenție și diagnosticare și sprijină specialistii în dezvoltarea lor pentru a deveni "consilieri pentru sănătate".