Notificare de protectie a datelor in ceea ce priveste RECRUTAREA

 

1. INTRODUCERE

1.1 LABORATOARELE SYNLAB SRL, cu sediul social in Bucuresti Sectorul 5, B-dul Tudor Vladimirescu, nr. 29, parter, Biroul nr. 8, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/10027/2005, avand CUI 17656582 si societatile asociate acesteia SYNLAB se angajeaza sa protejeze confidentialitatea oricarei persoane care aplica pentru o pozitie in cadrul Synlab (Candidati).

1.2 Prezentam mai jos informatii referitoare la colectarea, analiza, divulgarea si alte utilizari ale informatiilor personale ale Candidatilor de catre Synlab. In cazul in care acceptati angajarea la Synlab sau sunteti altfel angajat de Synlab, bineinteles, vom aduna mai multe informatii despre dumneavoastra si vom efectua alte utilizari ale informatiile dumneavoastra - acest lucru va va fi explicat ca parte a procesului de acomodare.

2. INFORMATIILE PE CARE LE COLECTAM DESPRE CANDIDATI

2.1 Synlab colecteaza informatii despre Candidati in cursul procesului de recrutare. Unele dintre aceste informatii sunt colectate direct de la dumneavoastra (de exemplu, in formularele pe care vi se solicita sa le completati sau in interviuri sau prin completarea testelor). Alte informatii sunt generate automat atunci cand utilizati sau interactionati in alt mod cu sistemele SYNLAB (de exemplu, atunci cand va conectati la site-ul nostru web); sau sunt furnizate de catre terti (de exemplu, agentii de recrutare, persoane de contact pentru referinte si institutii de invatamant).

2.2 Informatiile pe care le colectam despre Candidati includ:

2.2.1 informatii de baza despre dumnevoastra, cum ar fi numele, datele de contact, sexul si informatiile furnizate pentru a va verifica identitatea;

2.2.2 informatii referitoare la locul de munca si istoricul educational, orice functie sau functii pentru care aplicati sau care sunt luate in considerare si interesele dumneavoastra personale, aptitudinile, aspiratiile si planurile de cariera;

2.2.3 alte informatii despre dumneavoastra pe care le furnizati intr-un CV sau intr-un document similar; si

2.3 Cum folosim informatiile Candidatului

2.3.1 Folosim informatiile Candidatului pentru a gestiona procesul de recrutare si pentru a va evalua in vederea angajarii sau a altor angajamente, pentru a monitoriza si imbunatati procesele noastre de recrutare si in scopuri conexe, inclusiv monitorizarea egalitatii de sanse, respectarea legii si a reglementarilor in vigoare si a scopurilor legate de pretentiile legale inaintate de noi sau ridicate impotriva noastra.

2.3.2 Suntem indreptatiti sa folosim, sa divulgam si sa prelucram in alt mod informatiile oferite de Candidati (si fostii candidati) asa cum sunt descrise in prezenta notificare, deoarece trebuie sa facem acest lucru in scopurile stabilite la punctul 2.4.1. 

2.3.3 Nu ne bazam pe consimtamantul Candidatilor pentru a colecta, utiliza sau prelucra in alt mod informatiile lor personale decat in situatii exceptionale in care prelucrarea noastra este cu adevarat optionala - in aceste circumstante, va vom solicita acordul de la caz la caz. 

2.4 Divulgarea informatiilor Candidatului

2.4.1 Synlab poate divulga informatiile Candidatului, in cazul in care este necesar in mod rezonabil conform diferitelor scopuri stabilite la punctul 2.4.1, catre 

(a) agentiile de recrutare care colaboreaza cu noi in legatura cu potentiala dumneavoastra recrutare; (BestJobs, MediJobs)

(b) altor furnizori de servicii care prelucreaza informatiile despre Candidati in numele nostru in procesul de sustinere activitatii si operatiunilor noastre; 

(c) altor membri ai grupului Synlab;

(d) tertilor carora Synlab este obligat sa le divulge informatii conform legii sau cerintelor de reglementare (inclusiv tertilor cu care suntem in litigiu); si

(e) autoritatilor de reglementare si organelor de urmarire penala competente.

2.4.2 In cazul in care ne furnizati numele unor potentiale persoane de contact pentru referinte, am putea divulga faptul ca ati aplicat pentru angajare la noi, atunci cand le cerem referinte despre dumneavoastra.

2.5 Transferuri internationale de date si protectiile aferente

Divulgarea informatiilor Candidatului descrisa la punctul 2.5 poate implica transferuri internationale, inclusiv transferuri catre tari din afara Spatiului Economic European (SEE), care nu dispun de legi de protectie a datelor la fel de stricte ca cele din SEE. In aceste cazuri, in situatia in care transferam informatiile candidatilor altor membri ai grupului Synlab sau furnizorilor de servicii terti care actioneaza in numele nostru, incheiem acorduri si implementam mecanisme pentru a va proteja informatiile (inclusiv, daca este cazul, acorduri intr-o forma aprobata in acest scop de catre Comisia Europeana). 

2.6 Retentia si stergerea informatiilor Candidatului

2.6.1 In general, vom retine informatiile despre dumneavoastra pe tot parcursul procesului de recrutare. Unele informatii vor fi pastrate dupa incheierea procesului de recrutare, fie pentru ca sunteti angajat sau colaborati in alt mod cu noi, fie daca aplicatia dumneavoastra este retrasa sau fara succes, deoarece va pastram informatiile in cazul in care aplicati din nou sa lucrati pentru noi sau in cazul unui litigiu ce survine intre noi in cee ace priveste recrutarea. Vom sterge de obicei aceste informatii (cel mai tarziu) 1 an de la incheierea procesului de recrutare, desi poate fi necesar sa le pastram mai mult timp daca aplicati din nou sau cand apare un astfel de litigiu.

2.6.2 Ca principiu general, nu pastram informatiile Candidatului (cu exceptia formularului anonim/statistic) mai mult de 1 an, avand in vedere scopurile pentru care sunt detinute.

2.7 Drepturi si intrebari privind protectia datelor

2.7.1 In limita unor exceptii, Candidatii au dreptul legal de a primi copii ale informatiilor personale pe care le detinem despre ei si de a solicita corectarea informatiilor inexacte.

2.7.2 In anumite circumstante, puteti, de asemenea, solicita sa stergem (sau sa nu mai utilizam in mod activ) informatiile dumneavoastra personale. 

2.7.3 In cazul in care doriti sa exercitati oricare dintre aceste drepturi si doriti sa vedeti copii ale oricaror acorduri la care se face referire in paragraful 2.5 sau in cazul in care aveti alte intrebari cu privire la politicile noastre de prelucrare a informatiilor Candidatilor sau la politicile conexe, va rugam sa ne contactati la dpo.RO@synlab.com

2.7.4 De asemenea, aveti dreptul, in orice moment, de a depune o plangere cu privire la prelucrarea informatiilor dumneavoastra personale la la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter personal, cu sediul in Bucuresti, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, tel. 031 805 9211. 

2.8 Revizuirea documentului

2.8.1 Aceasta notificare a fost actualizata ultima data la 23 aprilie 2019 si va fi revizuita anual.