Laboratory Tests

Înainte de a face orice prelevare de sânge, este important să acordați atenție unor reguli mici, dar importante, astfel încât testul de sânge să fie cât mai corect posibil. Factori precum postul, dieta, consumul de medicamente, exercițiile fizice, postura corporală, pot influența succesul analizei în diferite grade. Prin urmare, este recomandabil să validați câteva sfaturi simple pentru a simplifica și a facilita funcționarea eșantionării și a analizelor.

Post

Există un acord unanim cu privire la necesitatea ca pacientul să se prezinte la eșantionarea sângelui în post de cel puțin 8 - 12 ore. În această perioadă se pot lua doar cantități modeste de apă, iar băuturile cu zahăr, alcoolul, cafeaua, fumatul trebuie să fie absolut excluse. De fapt, aceste substanțe pot face aproape toate determinările chimiei sângelui inexacte sau chiar imposibile.

Cura de slăbire

În zilele premergătoare probei, dieta ar trebui să fie cât mai obișnuită posibil, evitând modificări bruște ale aportului de calorii atât în ​​exces, cât și în deficit. În urma reducerii drastice a aportului caloric (300/600 calorii / zi), de fapt, s-a constatat o scădere cu 30% a volumului plasmatic. Această alterare induce schimbări rapide în sânge pe care le descoperă testele. Dieta trebuie să fie, de asemenea, obișnuită calitativ, adică cu un aport de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi care urmează dieta personală normală.

Medicamente

Există numeroase studii privind efectul medicamentelor asupra testelor de laborator. Interferența se poate manifesta direct sau indirect la nivel analitic. În primul caz, acestea nu sunt întotdeauna complet previzibile în măsura lor pentru o gamă largă de variabile individuale care determină absorbția, metabolismul și eliminarea medicamentului. Efectele secundare ale tuturor medicamentelor de pe piață nu sunt suficient cunoscute și nici nu sunt analizate și indicate interferențe analitice. Pregătirea cea mai corectă a pacientului pentru testele de chimie a sângelui ar trebui să includă lipsa absolută și cea mai lungă posibilă a oricărui tratament farmacologic. Această regulă trebuie respectată fără excepție în caz de screening sau profiluri metabolice la subiecți sănătoși și asimptomatici.

Exerciții fizice

Modificările activităților enzimatice și unii analiți din mușchii scheletici în urma exercițiului fizic intensiv și prelungit sunt fenomene așteptate și, în general, trebuie evitate imediat înainte de prelevare sau în cele 8-12 ore anterioare acestuia. Această regulă trebuie respectată cu strictețe în cazul analizei de urină pentru determinarea clearance-ului creatininei.

Pentru vizualizarea ghidului de recoltare, puteți accesa fișierele de mai jos.

Ghidul Pacientului 

Detectarea_antigenului_helicobacter

Instructiuni_antigene_virale_bacteriene_parazitare

Instructiuni_coprocultura

Instructiuni_examenul_coproparazitologic

Instructiuni_proba_de_digestie

Instructiuni_test_hemoragii_oculte

Instructiuni_urocultura

Colectarea_urinei_pt_analize_biochimice

 

La tua salute è il bene più prezioso.

Synlab ha creato una linea prevenzione per offrire tutta una serie di esami volti a misurare lo stato di benessere della persona e a promuovere la cultura della salute. Semplici da comprendere, gli esami forniscono utili indicatori per migliorare il nostro stile di vita.

Scopri i nostri check-up: accurati controlli non invasivi, che consentono di verificare il tuo stato di salute e di individuare segni e sintomi precoci delle malattie.

Scegliere uno stile di vita salutare e responsabile significa vivere meglio: un corretta alimentazione, l'attività fisica e l'eliminazione di abitudini e comportamenti dannosi per la salute possono portare benefici immediati.

 

 

Bine ați venit pe portalul mySYNLAB!

Aici vă puteți vizualiza rapid și simplu atât ultimele rezultate ale analizelor medicale efectuate cât și istoricul tuturor analizelor efectuate în trecut în cadrul Laboratoarelor SYNLAB.
Accesul este securizat, iar pentru a continua, trebuie să vă autentificați folosind datele de acces furnizate pentru vizualizarea on-line a rezultatelor analizelor dumneavoastră.

 

În cazul în care întâmpinați dificultăți, vă rugăm să parcurgeți informațiile suplimentare din rândurile de mai jos
 

REZULTATE PACIENȚI | Analize SYNLAB

Secțiunea se adresează pacienților Laboratoarelor SYNLAB

În această secțiune puteți vizualiza și verifica rezultatele analizelor efectuate recent cât și istoricul tuturor testelor efectuate în trecut în cadrul Laboratoarelor SYNLAB.

Cum vizualizez rezultatul unei analize efectuate recent?

  • După înregistrarea cererii de analize, ați primit un COD UNIC DE PACIENT și unul sau mai multe CODURI DE PROBĂ, în funcție de numărul de cereri înregistrate. Pentru a deschide și vizualiza rezultatele, introduceți CODUL DE PACIENT și CODUL DE PROBĂ în câmpurile indicate, apoi apăsați butonul “AUTENTIFICA”

  • În cazul în care ați optat pentru primirea buletinului de analize în format electronic, acesta va fi trimis în format PDF pe adresa de e-mail indicată la înregistrarea datelor în sistemul informatic.
    Fișierul se va trimite parolat iar pentru deschiderea acestuia trebuie să folosiți codul de probă primit la efectuarea înregistrării cererii.


Cum vizualizez rezultatele testelor mele anterioare?

Vizualizarea întregului dumneavoastră istoric medical se poate face și accesând portalul MySYNLAB, după crearea contului dumneavoastră propriu. După crearea contului, în această secțiune aveți posibilitatea de a vizualiza atât ultimele rezultate ale investigațiilor efectuate în cadrul Laboratoarelor SYNLAB cât și rezultatele investigațiilor anterioare.

Dacă totuși nu doriți să vă creați cont în portal și ați pierdut fluturașul ce conține datele pentru deschiderea fișierului, ne puteți contacta la numărul de telefon: 021.9087 sau ne puteți scrie la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

REZULTATE MEDICI | Analize SYNLAB

Secțiunea se adresează medicilor parteneri SYNLAB

În această secțiune puteți accesa și verifica atât rezultatele analizelor efectuate recent de către pacienții dumneavoastră cât și istoricul tuturor testelor efectuate în cadrul Laboratoarelor SYNLAB. Accesul se face introducând codul de parafă și parola pusă la dispoziție de către Laboratoarele SYNLAB.

SYNLAB Romania | Bulevardul Tudor Vladimirescu nr.45, sector 5, Bucuresti | Call Center 021.9087 | E-mail info.ro@synlab.com

Vrem să ne asigurăm că vă bucurați de navigarea pe site-ul nostru și de a avea o experiență plăcută. În acest scop, acest site web plasează „cookie-uri” pe computerul dvs. pentru a colecta informații despre utilizarea dvs. de către site-ul nostru. Vă rugăm să faceți clic pe butonul OK pentru a accepta utilizarea cookie-urilor pe acest site web.