Cum mă pregătesc

Înainte de a face orice prelevare de sânge, este important să acordați atenție unor reguli mici, dar importante, astfel încât testul de sânge să fie cât mai corect posibil. Factori precum postul, dieta, consumul de medicamente, exercițiile fizice, postura corporală, pot influența succesul analizei în diferite grade. Prin urmare, este recomandabil să validați câteva sfaturi simple pentru a simplifica și a facilita funcționarea eșantionării și a analizelor.

Post

Există un acord unanim cu privire la necesitatea ca pacientul să se prezinte la eșantionarea sângelui în post de cel puțin 8 - 12 ore. În această perioadă se pot lua doar cantități modeste de apă, iar băuturile cu zahăr, alcoolul, cafeaua, fumatul trebuie să fie absolut excluse. De fapt, aceste substanțe pot face aproape toate determinările chimiei sângelui inexacte sau chiar imposibile.

Cura de slăbire

În zilele premergătoare probei, dieta ar trebui să fie cât mai obișnuită posibil, evitând modificări bruște ale aportului de calorii atât în ​​exces, cât și în deficit. În urma reducerii drastice a aportului caloric (300/600 calorii / zi), de fapt, s-a constatat o scădere cu 30% a volumului plasmatic. Această alterare induce schimbări rapide în sânge pe care le descoperă testele. Dieta trebuie să fie, de asemenea, obișnuită calitativ, adică cu un aport de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi care urmează dieta personală normală.

Medicamente

Există numeroase studii privind efectul medicamentelor asupra testelor de laborator. Interferența se poate manifesta direct sau indirect la nivel analitic. În primul caz, acestea nu sunt întotdeauna complet previzibile în măsura lor pentru o gamă largă de variabile individuale care determină absorbția, metabolismul și eliminarea medicamentului. Efectele secundare ale tuturor medicamentelor de pe piață nu sunt suficient cunoscute și nici nu sunt analizate și indicate interferențe analitice. Pregătirea cea mai corectă a pacientului pentru testele de chimie a sângelui ar trebui să includă lipsa absolută și cea mai lungă posibilă a oricărui tratament farmacologic. Această regulă trebuie respectată fără excepție în caz de screening sau profiluri metabolice la subiecți sănătoși și asimptomatici.

Exerciții fizice

Modificările activităților enzimatice și unii analiți din mușchii scheletici în urma exercițiului fizic intensiv și prelungit sunt fenomene așteptate și, în general, trebuie evitate imediat înainte de prelevare sau în cele 8-12 ore anterioare acestuia. Această regulă trebuie respectată cu strictețe în cazul analizei de urină pentru determinarea clearance-ului creatininei.

Pentru vizualizarea ghidului de recoltare, puteți accesa fișierele de mai jos.

Ghidul Pacientului 

Detectarea_antigenului_helicobacter

Instructiuni_antigene_virale_bacteriene_parazitare

Instructiuni_coprocultura

Instructiuni_examenul_coproparazitologic

Instructiuni_proba_de_digestie

Instructiuni_test_hemoragii_oculte

Instructiuni_urocultura

Colectarea_urinei_pt_analize_biochimice

 

SYNLAB Romania | Bulevardul Tudor Vladimirescu nr.45, sector 5, Bucuresti | Call Center 021.9087 | E-mail info.ro@synlab.com

Vrem să ne asigurăm că vă bucurați de navigarea pe site-ul nostru și de a avea o experiență plăcută. În acest scop, acest site web plasează „cookie-uri” pe computerul dvs. pentru a colecta informații despre utilizarea dvs. de către site-ul nostru. Vă rugăm să faceți clic pe butonul OK pentru a accepta utilizarea cookie-urilor pe acest site web.